שיפוץ זה תמיד יקר, הרצון לחסוך הוא טבעי לגמרי. מצד שני, שיפוץ לא עושים כל שנה, ואנחנו גם רוצים שהבית ישמח אותנו שנים רבות. למרבה הצער, החיסכון לעתים קרובות גורם להוצאות נוספת במהלך או אחרי השיפוץ. בוא נדבר על איך לא לשלם יותר מדי ולא להצטער על זה. כמובן שאנחנו לא מדברים על איך לעשות שיפוץ ממש זול, או אפילו בחינם, אבל על מה כדאי ועל מה לא כדאי לחסוך. החיסכון האמתי מתבטא בעת בחירת הפתרונות הטובים ביותר, ולא הזולים מבניהם.
התכנון הוא הבסיס לשיפוץ מוצלח.
עוד לפני תחילת השיפוץ עליכם להבין לאיזו תוצאה אתם רוצים להגיע וכמה אתם מוכנים להשקיע. תכינו תכנית עבודה מפורטת, כמו גם הערכת תקציב גסה. ההערכה צריכה להיות מורכבת משני חלקים: עלות עבודות השיפוץ ואת עלות חומרי הגמר והרהיטים.
תשרטטו את תכנית הבית עם כל המידות, באופן אישי תמדדו את כל הפינות. לא כדאי לסמוך על התכנית שיש לכם מן הקבלן, המציאות בדרך כלל שונה לגמרי. תשרטטו לא רק את תכנית הבית, אלא גם את פריסת הקירות. זה יעזור לחשב את הכמות הנדרשת של חומרי הגמר ללא פתחי הדלתות והחלונות.
אם אתם מתכננים שינוי מערך הקירות, אתם צריכים להכין תכניות הריסה ובניה עם מידות מדויקות כולל מיקום הדלתות. בנוסף תצטרכו גם תכניות תאורה וחשמל. עבור חדרי אמבטיה צריך להכין תכנית פריסה לכלים הסניטריים.
את כל זה אתם צריכים כדי להבטיח שהשיפוצניק יבין מה יש להרוס ואיפה לבנות קירות חדשים. ללא תכנית הסיכוי לשינויים הוא גבוה מאוד, בזמן שאנחנו רוצים לחסוך. בנוסף, תוכלו לדעת בדיוק כמה ליטרים של צבע וכמה מטרים של אריחים תצטרכו ולא תשלמו על דברים מיותרים. תוכלו גם לבדוק את הצעות מחיר של קבלני הבנייה, אף אחד לא יוכל "למכור" לכם עבודה מיותרת.
אם אין לכם זמן לתכנון מפורט כזה, תסמכו על מעצב פנים. הוא יבצע את כל התכניות בגישה מקצועית, אשר בסופו של דבר תחסוך לכם כסף.
לבחור שיפוצניקים מקצועיים.
זה תמיד מאוד מפתה לתפוס את ההצעה הזולה וכמעט תמיד זה מוביל להוצאות נוספות.
תדרשו מקבלני בניה הצעת מחיר מפורטת של עבודה ועלויות חומרי גלם. המחירים צריכים להיות מוצגים לנקודה (חשמל או אינסטלציה) או למ"ר. רק במקרה זה תוכלו לשלוט בהוצאות. תמנעו מ"מומחים" שאינם מסוגלים לספק הצעה מפורטת גם אם הסכום הסופי נראה קטן יותר. הם תמיד ימצאו מצבים "בלתי צפויים" וימשכו ממכם הרבה יותר ממה שציפיתם.
עבודות חשמל חייבות להתבצע על ידי חשמלאי מוסמך, אחרת התוצאות יכולות להיות לא נעימות.
גם בעבודות אינסטלציה עדיף לסמוך על מומחה, כך לא יהיה צורך לפרק את הרצפות לאחר חצי שנה בגלל דליפה לשכנים.
זה לא שווה לחסוך על עבודות שיפוץ, חיסכון כזה יהיה יקר מאוד. עם זאת, אם תתכננו את השיפוץ שלכם לחורף, זה יעלה לכם פחות, לשיפוצניקים יש פחות עבודה בחורף והם בקלות יורידו לכם את המחיר. הרבה פעמים יותר זול לא לגיס קבלן, אלא לחפש בעלי מקצוע בנפרד. אבל במקרה זה תצטרכו לנהל את תהליך השיפוץ.
מעצבים רבים מכינים כתב כמויות, כמו גם מספקים שירותי "ניהול פרויקט", יכול להיות שבמקרה שלכם זה יהיה משתלם.
חלונות ודלתות
אם אתם מתכוונים להחליף חלונות ודלתות פנים כדאי מאוד ללמוד את השוק. זוהי השקעה רצינית לשנים רבות, שבה אתם בהחלט לא צריכים לחסוך. חלונות איכותיים לא יכולים להיות זולים. אם מצאתם אפשרות מאוד זולה, סביר להניח שהמתקין חוסך על גומי איכותי, חלקי פלסטיק והתקנה איכותית.
דלתות פנים הם גם שונות מאוד באיכות. אתם צריכים להיות זהירים מאוד בבחירת המתקין של הדלתות. גם דלתות איכותיות אפשר להרוס על ידי התקנה לא מקצועית.
סגנון עיצוב
ישנם סגנונות עיצוב פנים, כגון קלאסי, ארט-דקו, מודרני, היי-טק שדורשים הרבה השקעה. עיצוב פנים בסגנון היסטורי שמיושם בתקציב נמוך נראה כמו קישוט תאטרלי. סגנון היי-טק דורש פתרונות פונקציונאליים חכמים אשר תמיד אינם זולים.
עם זאת, סגנונות כמו פרובנס, מינימליזם, לופט, אקלקטי, קונטמפוררי וסקנדינבי הם מאוד ראויים ואפילו בתקציב קטן הם מאפשרים ליצור עיצוב מסוגנן.
אם אתם מתקשים לבחור את הסגנון, אל תחסכו זמן כדי להכיר את סגנונות העיצוב הקיימים – האינטרנט יעזור לכם בזה.
בחירת חומרי הגמר.
לא תמיד יש התאמה בין מחיר ואיכות. סביר להניח שקרמיקה יקרה תהיה באיכות גבוהה, אבל גם אריחים יותר זולים יכולים להיות טובים מאוד. לעתים קרובות את אותו אריח מוכרים במחיר שונה בחנויות שונות. אתם תצטרכו להשקיע הרבה זמן כדי ללמוד את השוק של חומרי הגמר, אבל כתוצאה מכך, תוכלו לחסוך קצת כסף.
אתם לא חייבים לקנות דקורים יקרים. חדר אמבטיה ייראה הרבה יותר אלגנטי אם אתם תשלבו מספר צבעים של אריחים חלקים.
תחשבו מראש כמה מטרים של קרמיקה או חומרי גמר אחרים אתם צריכים לקנות, חנויות בדרך כלל מסרבות לקבל החזרים. בחישובים יש לקחת בחשבון את פתחי החלונות ודלתות הפנים, וגם חיתוך של פנלים. אל תקנו יותר מדי – זה כסף שנזרק לפח.
אם זמנכם יקר, תפנו למעצב פנים מקצועי אשר ימליץ לכם על חומרי גמר איכותיים בתקציב שלכם, כמו גם יחשב את הכמויות הנדרשות.
איך לחסך על הרהיטים.
לא כדי לחסוך על פריטי ריהוט בסיסיים, כמו מיטה, ספה או ארון. לשבת על ספה זולה זה יהיה לא נוח וארון זול כנראה פשוט יתמוטט. עם זאת, גם רהיטים יקרים שווה לקנות בחכמה. תשרטטו תכנית ריהוט בקנה מידה מדויקים, על תשכחו למדוד את אורך, רוחב וגובה. תזכרו שספה בחנות תמיד ניראת קטנה יותר. לעתים קרובות אנשים מגלים שספה אינה נכנסת למרחב שהוקצה לה כאשר היא כבר בבית ולא ניתן להחזירה.
בארץ מאוד מחבבים ספות פינתיות, אשר הרבה פעמים סוגרות יציאה למרפסת וגם אינם נוחות. אותה ספה ללא שזלונג תהיה זולה יותר והחדר לא ייראה כמו מחסן רהיטים.
אין צורך לפחד מאיקאה. שם אתם יכולים למצוא דברים מאוד טובים במחיר סביר – העיצוב הסקנדינבי הוא אוניברסלי לחלוטין ובקלות מותאם כמעט לכל סגנון.